Stryn en de gletsjers 🏔️
29 juli 2024 - Stryn, Noorwegen
Na de toeristische drukte van Flåm is het weer tijd voor een rit naar onze volgende plek; Stryn, een skidorpje in de winter en aangename plek aan de Nordfjord in Vestland. Via de scenic route Aurlandsfjellet die start vlak bij onze cabin in the middle of nowhere rijden we over de prachtige hoogvlakten. Sneeuw, verlaten landschappen, hier en daar een camper met wildkampeerders,… prachtig!!

Video: Aurlandsfjellet, hoogvlakte
Noorwegen is zooooo mooi! Elke hoek waar je kijkt is fenomenaal! Of zoals ik vaak roep: “Het is toch oneerlijk, zoooooveel schoonheid in 1 land?!?” De foto’s en filmpjes geven een beetje een indruk (want iphone foto’s, de foto’s die ik met de Nikon maak zie je hier niet), maar het is het beste om hier zelf naartoe te gaan 😉😍.

De noorse frambozen, worden langs de weg verkocht in zo’n klein stalletje 👍🏻 en wafels zijn echt vurrukkuluk😋😋😋!

Richting Stryn komen we bij de uitlopers van de Jostedaalsbreen, de grootste gletsjer van Europa. Helaas kunnen we met de kids nog geen gletsjer wandeling doen,… dat komt over een paar jaar wel, want terug gaan we zeker!
Video: Onderweg naar Stryn, de eerste gletsjers worden zichtbaar
Dit gebied is ook nieuw voor ons, en wat is het mooi met de ruige fjorden, kleine dorpjes en al de gletsjers 🤩. Er blijken meer dan 2500 gletsjers in Noorwegen te zijn. Maar ook hier hoor je ‘ze worden rap kleiner’,… en dat is niet goed😱.
Ons verblijf in Stryn was prima, prachtige locatie; helaas 1 halve dag regen, maar ook een uitgelezen moment om te chillen, film te kijken en einde dag een heeeeeel blauw meer, het Lovatnet, op te zoeken met uitzicht op de Kjenndalsbreen, breen = gletsjer.

Video: Blauw!! Lovatnet

De volgende dag heerlijk geklommen, gezip-lined in Hydlapark om ons een dag later te begeven naar onze noordelijkste verblijfplaats; Andalsnes. Vanuit Stryn is dit te bereiken via de scenic route Fv63… een prachtige route - ja, alweer prachtig 🤣-, maar daarover later meer😉😉

Video: Caspar in vrije val, zegt nog iets tegen mama 😍
Tot het volgende verhaal 👋🏻👋🏻👋🏻🤩
Ingrid Mangelsdorf:29 juli 2024Prachtige plaatjes weer 👍