🇯🇵Star Wars Convention 2025 in Tokyo

19 april 2025 - Tokyo, Japan

Na een goede lange eerste nacht werden we toch enigszins jetlagged wakker, maar ook met frisse energie voor wat deze Convention dag ons zou gaan brengen😁.

Houd je niet van Star Wars…?!? Kan je deE blog overslaan 😉🤫. Kom dan vooral terug voor de volgende blog.

De eerste keer dat ik naar een Star Wars convention ging was in 2016 in London, zwanger van Sophia, samen met Michelle  & Dumi. En hoe leuk dat we nu weer samen gaan, maar dan in Japan, waar we bíjna 30 jaar geleden samen studeerden en woonden 😁.

Het begint al goed; de trein naar de Convention is volledig omgetoverd kn het Star Wars thema🤩. Genoeg entertainment al onderweg, want ondanks dat dit allemaal nog IN Tokyo is, ben je een uur onderweg er naartoe; Tokyo is gewoon zooo groot😮.

IMG_5675

IMG_5682

Als je niet wist waar je naartoe zou moeten,…. Volg de massa. Hoeveel personen er naar zo’n 3daagse conventie komen weet ik niet precies. Maar 10.000 is een onderschatting… Zeker op deze 1e dag. Maar, ook in de enorme wachtrijen a la Efteling is er genoeg te ‘spotten’. Leuke overhemden met gave stofjes, Sophia als Grogu zocht haar maatje de Mandalorian… genoeg te zien. Heel veel mensen komen verkleed of zijn echt als ‘cosplay’, met outfits die niet van echt -als in de film- te onderscheiden zijn. Zeer knap gemaakt! Veel 3d printers draaien overuren.

Zo verkleed gaan is niet ons ‘ding’, maar wel zeker bewonderenswaardig!

IMG_5686IMG_5690IMG_5693

En wat deze convention nou zooooo leuk maakt is de ‘fushion’ van Japanse traditionele cultuur met Star Wars. Hier een typisch Japanse Nebuta, maar dan volledig in Mandalorian style! Prachtig👏🏻.IMG_4892IMG_5705IMG_5706

IMG_5708

En natuurlijk op de foto met de characters🤩

IMG_5713IMG_5716IMG_5720IMG_5737IMG_5738IMG_5741
Hoe gaaf ia het om met jouw studiemaatjes in Japan te zijn, net zo Star Wars fan te zijn en dan dit te kunnen doen?!?🤩🎊. Ben nog nèt niet jarig, maar elke dag voelt al als een feestje!!IMG_4898IMG_5757

IMG_5780

Wat wil je nog meer? Baseball, StarWars en Japan in  1 🎊🎊🎊

IMG_5788IMG_5806ce179304-9a0a-4439-8c2f-84ba86ad78c2IMG_5814IMG_5817IMG_5820IMG_5836

Deze conventies ontmoet je mensen vanuit de hele wereld, speciaal naar Japan toegekomen voor dit event. Mensen van alle leeftijden, culturen en achtergronden 😍.

En dan tijdens de lunch zie je een groep echt oudere dames in prachtige kimono’s, en als ze zich omdraait met deze prachtige StarWars obi😍🤩. Klasse!!!

IMG_5779

En ja, ‘There’s always one…’ Een ‘Trekkie’ tussen de Star Wars fans. Heeeeeeerlijk🤣🤩👍🏻.

IMG_5846
met dank aan Dumi voor deze briljante foto 🤣

IMG_5595

Wat een dag ! Moe maar voldaan weer naar het hotel met de trein. Een dag om nooit te vergeten.

Morgen lekker chillen, beetje Akihabara verkennen en s’avonds naar de baseball wedstrijd van Tokyo, de stadsderby tussen Yakult Swallows en Yomiuri Giants💪🏻

wordt vervolgd…

1. Robert:
    20 april 2025
    En de kinderen maar genieten
  2. Leda:
    20 april 2025
    Oh super leuk
    😍
  3. Arlene Esin:
    21 april 2025
    Looks like such a beautiful start to your trip! Love seeing all the smiles. I hope that you guys make the most amazing memories
  4. Gabby:
    22 april 2025
    Oh wat heerlijk, die inner NERD helemaal omarmen! Geweldig.
  5. Ingrid Mangelsdorf:
    23 april 2025
    Goh dat is wel heel bijzonder om daar te zijn en om je studiemaatjes daar ook nog eens te ontmoeten. Jullie zijn dus echte Star Wars Fans, dan is het genieten helemaal voor de kinderen